Hoće milione: Hakeri pokrali developera, prodaju ukradeni kod kultnih igara onome ko ponudi više para

 Hoće milione: Hakeri pokrali developera, prodaju ukradeni kod kultnih igara onome ko ponudi više para

Ukradeni kod igara je počeo da se širi internetom i mogao je da se “skine” preko javno dostupnih foruma, a potom se pojavio na ruskom hakerskom forumu gde je licitacija počela od milion dolara

Developer čuvene Witcher trilogije igara i neslavne, a pre izlaska gromoglasno najavljivane, igre Cyberpunk 2077, CD Projekt RED, početkom nedelje je objavio da su hakeri upali u njihov sistem i ukrali izvorni kod igara Witcher 3, Cyberpunk 2077, Gwent, kao i podatke o poslovanju kompanije.

Hakeri su im potom poslali i preteće pismo i zatražili otkup, zahtevajući odgovor u roku od 48 sati. Zapretili su da će u suprotnom sve pustiti u javnost, i time “otkriti koliko u stvari us***o kompanija funkcioniše”.

CD Projekt RED je odmah odgovorio da neće sarađivati sa hakerima, da već rade na vraćanju bekapa, kao i da su kontaktirali sa nadležnim organima. Prema mišljenju kompanije, lični podaci bivših i trenutnih zaposlenih nisu kompromitovani.

Hakeri, međutim, nisu blefirali. Na Twitteru su u sredu osvanule informacije da je deo materijala procureo, a potom je potvrđeno da se radi o igri Gwent. Kod je već počeo da se širi internetom i jedno vreme je mogao da se skine preko javno dostupnih foruma, piše The Verge.

Baljesa

Povezane vesti

Leave a Reply