Novak: Moje greške se manje praštaju

 Novak: Moje greške se manje praštaju

Nije prošla godina bila laka za Novaka Đokovića sa aspekta kritika koje je dobio u javnosti – često s pravim razlogom, ali isto tako često i bez adekvatnog razloga, i bez naglaska na brojne pozitivne stvari koje je uradio.

Nije mali broj onih koji smatraju da svetski broj jedan ima drugačiji tretman u medijima, pogotovo u poređenju sa svojim najvećim rivalima – Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Prošle godine u Melburnu, kada je Federer herojski pobedio Tenisa Sandgrena boreći se sa povredom prepona, naslovi i izveštaji oslikavali su upravo to – Federerovo herojstvo i zaista neverovatnu pobedu.

Međutim, posle Novakovog trijumfa nad Tejlorom Fricom tokom kojeg je povredio stomačne mišiće, takvih natpisa bilo je izuzetno malo, ako uopšte.

Pitali smo Đokovića kakav je njegov pogled na način na koji se o njemu piše.

To je kao Pandorina kutija. Ako sada krenemo da govorimo o tome, nećemo stati večeras. Verovatno je tu milion različitih razloga. Iskreno, pomirio sam se sa time. Ne mogu da kažem da me ne dotiče – naravno da me nepravda ili nekorektan odnos nekog medija dotakne, čovek sam od krvi i mesa, imam emocije i naravno da mi ne prija, voleo bih da imam lep odnos sa njima, ali očigledno je da to nije uvek moguće. Trudim se da se fokusiram na pozitivne stvari, na pozitivne članke i tekstove”, rekao je Novak Đoković i dodao:

Ja mogu da utičem jedino na ono što ja radim, ne na ono što drugi pišu o meni, kako me osuđuju ili kritikuju, to je već na njima i ja ne mogu na to da utičem. Više od 15 godina sam na Turu i svako ko prati tenis zna moju evoluciju kao osobe i kao igrača. Nikada nisam imao problem da kažem ono što mi je na umu i to se nije svidelo i ne sviđa se verovatno nekim ljudima. Pričam stvari koje možda ne odgovaraju nekom establišmentu, monopolu – u vezi s politikom u tenisu npr. U suštini, zameram se ljudima i onda se takve stvari dešavaju”.

Posle duela sa Fricom bilo je čak i onih koji su verodostojnost Novakove povrede dovodili u pitanje uprkos tome što se ona dogodila u toku meča, i to pri vođstvu od 2-0 u setovina.

Đoković naglašava da je svestan takvog odnosa, ali da ne dozvoljava da mu iko slomi duh.

Warphate

Povezane vesti

Leave a Reply