Elon Musk nahvalio Cyberpunk 2077, odmah porasla vrijednost dionica CD Projekta

 Elon Musk nahvalio Cyberpunk 2077, odmah porasla vrijednost dionica CD Projekta

Ne može CD Projekt jednim potezom nanijeti toliko štete svojoj reputaciji koliko im koristi može donijeti promocija Cyberpunka 2077 od strane vizionara Elona Muska. Kao što smo jučer pisali, u sklopu najave novog automobila Tesla Model S za 2021. godinu, Muskova je kompanija navela kako će automobil moći pokretati igre poljskog CD Projekta – The Witcher 3, a potom i Cyberpunk 2077.

Nakon što je Musk tweetao o Cyberpunku, vrijednost dionica CD Projekta skočila je za nekih 19%, najviše unazad pet godina. Tako to ide kad te spomene najbogatiji čovjek na svijetu.

Naknadno je Musk nastavio hvaliti Cyberpunk 2077, ali nije propustio istaknuti kako igra ima problema. Izjavio je tako da popravci Cyberpunka 2077 trebaju popravke, što je referenca na nedavno ažuriranje koje je donijelo kritičan propust u igri (a jučer je pokrpan po hitnom postupku).

Izvor: Twitter

Muskov interes za igrom inače se nije pojavio tek nedavno. Dapače, ima on značajnu poveznicu s igrom CD Projekta jer u Cyberpunku 2077 glumi njegova supruga, glazbenica Grimes, koja je također sudjelovala u izradi glazbe za tu igru. Dakle, može se reći da Musk ima interes u promoviranju Cyberpunka 2077 jer time indirektno promovira i rad svoje supruge.

Povezane vesti