CD Projekt zabranio seks s Keanuom u Cyberpunku 2077

 CD Projekt zabranio seks s Keanuom u Cyberpunku 2077

Keanu Reeves se u Cyberpunku 2077 u nekoliko navrata ima seksualne aktivnosti kao Johnny Silverhand. Međutim, službeno u igri ne postoji način da igrač s njim ostvari romantični ili seksualni odnos. Neslužbeno je to pak omogućeno kroz svojevrsnu varku jer su modderi pronašli načina kako zamijeniti modele likova u igri. Johnnyja Silverhanda tako se moglo ubaciti u igru umjesto modela muške prostitutke i na taj se način moglo reći da je bilo “seksa s Keanuom” u Cyberpunku 2077

Te prljave igrice skrenule su pozornost CD Projekt RED-u koji je odlučio intervenirati te ukloniti sporne modifikacije. Tehnički rečeno oni ne mogu zaustaviti zamjenu modela u igri, ali imaju pravo zabraniti ono što smatraju nedopustivim. U objašnjenju za PC Gamer, iz CD Projekta su poručili sljedeće:

“Najvažnije pravilo kojim se vodimo kod korisničkih modifikacija je to da ne smiju biti štetne drugima. U slučaju mijenjanja modela, posebno onih koji uključuju eksplicitne situacije, to se može percipirati kao štetno prema onima koji su posudili svoj izgled za potrebe stvaranja likova u Cyberpunku 2077.”

Eto – može seks, ali samo kad je iz perspektive Johnnyja Silverhanda. Keanu vjerojatno nije ni slutio kakve će implikacije njegova pojava u igri imati!

Izvor: HCL.hr

Povezane vesti